Menneet tilaisuudet: torstai 3. marraskuuta 2022

Katsele tallenne 

 

EU-​komissio julkaisi viime vuonna direktiiviehdotuksen niin sanotuksi CSRD-​direktiiviksi (Corporate Sustainability Reporting Directive). Tämä direktiivi tuo vastuullisuusraportoinnin pakolliseksi merkittävästi suuremmalle osalle yrityksiä, kuin se nyt on. Monille yrityksille nyt esillä oleva CSRD-lainsäädännön etenemisien aikataulu tarkoittaa, että niiden on pian aloitettava valmistautuminen ollakseen valmiita täyttämään CSRD:n velvoitteet sen voimaan astuessa.

Webinaarissa kuulemme ajankohtaisia teemoja yritysten vastuullisuudesta ja kestävyysraportoinnista. Pohdimme yhdessä mitä ESG (Environmental, Social, Governance) tarkoittaa yrityksille sekä millaisia käytännöntoimia sen eri osa-alueet vaativat.

Samalla kun CSRD-raportoinnin myötä vastuullisraportoijien määrä kasvaa raportointivelvoitteet laajenevat ottamaan huomioon ESG:n (Environmental, Social, Governance) eri puolia sekä alihankkijoita toimitusketjuissa. Direktiivin vaikutuksesta myös isojen toimijoiden alihankkijoiden pitää olla kykeneväisiä raportoimaan olennaisia ESG-asioita CSRD-raportin kirjoittajalle. Laki on siis yhtä lailla ajankohtainen asia myös monelle pk-yritykselle, jotka ovat osana isomman yhtiön toimitusketjua.

ESG vaikuttaa ja tulee vaikuttamaan markkinassa laajemmin kuin mitä tämä lainsäädäntö vaati. Vain aika näyttää kuinka suureen osaan yrityskenttää ESG-raportointi todella vaikuttaa tulevaisuudessa. Villeimmät väittävät, että ESG-raportoinnin merkitys on joku päivä jopa suurempi kuin perinteisten tilinpäätöstietojen!

 

Webinaarissa kuulet

- Mikä on juuri nyt ajankohtaista vastuullisessa johtamisessa?

- Miten sinun kannattaa ottaa huomioon CSRD-lainsäädännön eteneminen?

- Mitä keskeisiä vaatimuksia CSRD-lainsäädäntö tuo yrityksille?

 

Katsele tallenne

Puhuja

Ilkka Kujala
Tilintarkastus, ESG-palvelut, Osakas, KHT

Ilkalla on kokemusta erilaisten ja -kokoisten yhtiöiden tilintarkastuksista alkaen vuosituhannen alkupuolelta, niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin toimijoista. Ilkka on uransa aikana myös osallistunut erilaisten yhteisöjen hallitusten toimintaan ja kerryttänyt näin kokemusta hieman toisestakin kulmasta organisaatioiden toimintaan liittyen. Tällä hetkellä Ilkka toimii Suomen Tilintarkastajien hallituksessa, sekä Grant Thornton Nordic Baltic -yhteistyöelimen ohjausryhmässä puheenjohtajana.

Tulevat tilaisuudet