"Kun saimme kuulla Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmasta ensimmäistä kertaa, se tuntui heti Grant Thorntonin kulttuuriin, arvoihin ja strategiaan sopivalta kehittämishankkeelta. Koimme sen myös mahdollisuutena toimia esimerkkinä alallamme, jota ei yleensä mielletä kovinkaan perheystävälliseksi. Perheystävällisyys on myös teemana yhteiskunnallisesti tärkeä ja osallistumalla ohjelmaan haluamme omalta osaltamme vaikuttaa suomalaisen työelämän kehittämiseen. "

Olemme olleet Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa mukana 2018 syksystä alkaen.

Lue lisää People and Culture Leaderimme Karoliina Hiekkasen ajatuksia Perheystävällisestä työpaikasta: Kohti perheystävällisempään työpaikkaa ja työelämää.

Joonas Pekkinen KHT
Työn vaihtelevuus innostaa

”Pyrimme Grant Thorntonilla järjestelemään työt siten, että perheen jouheva yhdistäminen työhön olisi mahdollista. Työntekijät pystyvät vaikuttamaan omiin aikatauluihinsa melko hyvin, jolloin perheestä huolehtiminen on mahdollista vaativan työn ohessa.”

Elina Järvinen KHT
Tilintarkastajana saan rakentaa oman näköistä uraa

"Grant Thorntonilla pystyn yhdistämään uran ja perheen toivomallani tavalla”

Perheystävällisyyden kehittäminen kannattaa

Meille Grant Thorntonilla on tärkeää, että perheystävällisyys koskee kaikkia, ei pelkästään työntekijöitä, joilla on pieniä lapsia. Välillä on kuitenkin osoittautunut haastavaksi keksiä sellaisia kehitystoimenpiteitä ja aktiviteetteja, jotka puhuttelisivat kaikkia työntekijöitä. Perheystävällisyyden kehittäminen on kuitenkin tuonut monia onnistumisen kokemuksia, joista voit lukea lisää Väestöliiton blogissa.

Mikäli monipuoliset asiantuntijatehtävät kiinnostavat mukavassa työyhteisössä osana yhtä maailman suurimmista asiantuntijaorganisaatiota, lähetä meille avoin hakemus oheisen hakulinkin kautta! Olemme sinuun yhteyksissä, kun profiiliisi ja toiveisiisi sopivia tehtäviä avautuu.

Haluatko oppia lisää Grant Thorntonista työnantajana?