rich text with image

Jo opiskelujeni aikana minulla oli selkeä visio – halusin tilintarkastajaksi. En ollut aiemmin kuullut Grant Thorntonista, mutta valmistuttuani Aalto Yliopistosta vuonna 2008 törmäsin heidän rekryilmoitukseen, ja lähetin heille hakemuksen. Haastattelun aikana ymmärsin, että tämä voisi olla juuri minulle sopiva kansainvälinen ja mielenkiintoinen organisaatio.

Ennen kuin aloitin Grant Thorntonilla, olin ollut kesätöissä muissa taloushallintoon liittyvissä tehtävissä, mikä auttoi minua paremmin ymmärtämään erilaisia taloudellisia prosesseja. Tästä on ollut suuri etu nykyisessä työssäni.

Työni on erittäin monipuolista, jokainen projekti ja asiakas ovat erilaisia. Grant Thorntonilla on matala hierarkia ja rento työilmapiiri – ihmiset nauttivat täällä työskentelystä. Kaikkien kanssa voi jutella, ja jos jokin tuntuu haastavalta, niin aina saa apua. Nykyisessä tehtävässäni opastan myös uusia työntekijöitä heidän työtehtäviinsä.

Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. Itse olin jo opintojeni aikana tutustunut kirjanpitoon ja sen säännöksiin, mutta nykyisen tietotaitoni ja osaamiseni olen hankkinut työskennellessä. Koen että investointi omaan oppimiseen on avaintekijä täällä. 

Aiemmissa töissäni olin oppinut aktiivisen työskentelytavan. Huolimatta siitä, että tilintarkastus on hyvinkin säänneltyä, pystyn kuitenkin vaikuttamaan omaan työnkuvaani ja tuomaan esiin omat mielenkiinnonkohteeni. Pidän työtäni jatkuvana oppimisprosessina – en muista päivää jolloin en olisi oppinut jotain uutta. Asiakkaat saattavat kysyä ihan mitä tahansa, joten hyvä ongelmanratkaisukyky on tärkeää. Työ vaatii myös analyyttisyyttä ja riskien ymmärrystä. Vaikka tilintarkastus usein nähdään tarkkuutta vaativana työnä, on kokonaisuuden hahmottaminen sitäkin tärkeämpää.

Tulevaisuuden urasuunnitelmia tehdessäsi, on hyvä miettiä mikä sinua todella motivoi.  Kun innostut tehtävistäsi ja nautit työstäsi, sen kyllä huomaa. Perustaidot voi aina opiskella, mutta tärkeintä on asenne ja halu oppia. Koen, että me olemme tarpeeksi iso yritys tarjotaksemme mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta kuitenkin tarpeeksi pieni pystyäksemme tukemaan jokaisen henkilökohtaista kasvua.

Oletko valmis seuraavaan urasiirtoosi tai etsitkö uusia haasteita?