rich text with image

Mona on ollut kevään 2023 Grant Thorntonilla audit traineena ja syksyllä hän jatkaa opintojen ohella audit associatena.  Hän on kolmannen vuoden taloustieteen opiskelija Jyväskylän yliopistosta. 


Mitä olet päässyt tekemään Grant Thorntonilla? Mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu?


Työpäivä koostuu tietenkin tilintarkastuksesta, mutta se on paljon laaja-alaisempaa  kuin ajattelin! Teen lähinnä pienyhtiöiden tarkastamista. Työviikkoni riippuu paljon yhtiöstä ja siitä, minkälaisia asioita tarkastuksen yhteydessä käy ilmi.Tyypillisesti pienyhtiön tarkastamiseen kuluu muutama päivä ja se pitää sisällään monia eri osa-alueita. Grant Thorntonin trainee-ohjelmasta on ollut paljon hyötyä yliopisto-opintojani varten ja olen esimerkiksi oppinut käyttämään eri taloushallinnon ohjelmia. 


Millainen ilmapiiri Grant Thortonilla on?


Grant Thorntonilla on mielestäni todella hyvä ilmapiiri! On ollut ihana huomata, kuinka kuluneen trainee-jakson aikana minulta on monesti kysytty miten olen täällä viihtynyt. Kaiken kaikkiaan Grant Thorntonilla on todella huolehtiva ja välittävä ilmapiiri. Meillä on myös todella tiivis työyhteisö, jonka ansiosta kaikki täällä tuntee nimeltä.

Lisäksi on ollut kiva huomata, ettei meitä pidetä vain traineina, jotka tulee ja menee. Sen sijaan koen, että kaikki ovat täällä samalla tasolla ja ihmisiä aidosti kiinnostaa miten menee. Keneltä vaan voi kysyä apua ja esimerkiksi kenen kanssa tahansa voi mennä lounaalle.

Millaisia mahdollisuuksia Grant Thornton on tarjonnut trainee-jakson jälkeen?


Trainee-ohjelman jälkeen aloitan syksyllä Grant Thorntonilla audit associatena. Arvostan sitä, että sain vaikuttaa syksyn työtunteihini ja pystyn työskennellä osa-aikaisena opintojeni ohella. Olen todella innoissani siitä, että syksy tuo mukanaan todella erilaisia töitä! Pääsen jatkamaan tilintarkastuksen parissa, mutta työnkuvani laajenee. Samalla se tuo mukanaan vaihtelua ja täysin uusia asioita kuten asiakaskäyntejä ja inventaarioita. 


Mikä on parasta työssäsi?


Parasta on ollut se, että jokainen työpäivä on aika erilainen. Esimieheni kanssa juuri totesimme, ettei täysin samanlaista työpäivää tule koskaan, vaikka siltä se saattaisikin ulkopuolelle näyttää.

Sen lisäksi parasta täällä on ehdottomasti ihmiset. Töihin on aidosti kiva tulla, kun porukka on niin mukavaa. Koen myös, että työnkuvani on erittäin mielenkiintoinen; tekemiseen uppoutuu helposti ja päivä kuluu nopeasti. Erityisen kiinnostavaksi koen sen, että tilintarkastuksessa oppii samalla paljon eri yrityksistä ja niiden luvuista.

Haluan mainita vielä Grant Thorntonin työympäristön! Toimisto itsessään on super mukava ja sieltä löytyy kaikki, mitä tarvitseekin.  


Miksi kannattaisi hakea Grant Thorntonin trainee-ohjelmaan? 


Grant Thorntonin trainee-ohjelmasta saa arvokasta työkokemusta ja hyvän startin uralle. Eikä välttämättä tarvitse olla oman alan työkokemusta, jotta trainee-ohjelmaan voisi hakea. Ei esimerkiksi minullakaan ollut.Täällä kyllä oppii kaiken, saa hyvän perehdytyksen ja pääsee hyödyntämään opinnoissa opittuja taitoja käytännössä. Kannattaa hakea myös sen takia, että pääsee mukaan meidän hyvään porukkaan ja tiiviiseen työyhteisöön!