Grant Thorntonilla haluamme olla apunasi liiketoimintasi erilaisissa kehitysvaiheissa. Yhdessä eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa pystymme tarjoamaan teille kokonaisvaltaista ja saumatonta palvelua hyödyntäen koko palveluvalikoimaamme yritysjärjestelyistä riskienhallintapalveluihin.

Onnistuneen yritysjärjestelyn oleellisia osia ovat due diligence -selvitys, arvonmääritykset ja yrityksen rakenteeseen liittyvät kysymykset. Näiden kaikkien avulla pyritään saamaan selkeä kuva transaktiokohteesta, sen arvosta sekä tunnistamaan mahdolliset yrityskauppaan liittyvät riskit. Näillä tiedoilla voi olla vaikutusta kaupan toteuttamiseen, kaupan strukturointiin, kauppahintaan, kauppaehtoihin sekä kaupan jälkeisen haltuunotto- ja integraatioprosessiin. Kokeneet asiantuntijamme ovat tukenasi läpi koko prosessin, aina transaktiota edeltävästä suunnittelusta transaktion jälkeiseen integraatioon.

Yrityskauppoihin liittyvissä palveluissa Grant Thornton tekee yhteistyötä muiden johtavien neuvonantajien kanssa. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus yritysjärjestelyjen eri osa-alueista ja yhteistyömme Grant Thornton –ketjun asiantuntijoiden kanssa mahdollistaa toiminnan maailmanlaajuisesti noin 140 eri maassa.

Ota yhteyttä --> 

Neuvontapalvelut

M&A advisory ja muut corporate finance -palvelut

Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.

Yrityksen arvonmääritys laadukkaasti ja sopivasti mitoitettuna

Yrityksen arvon muodostumisen ymmärtäminen ja sen kasvattaminen ovat olennaista tietoa yrityksen omistajille. Kun olet myymässä tai ostamassa yritystä, voi yrityksen arvonmääritys olla haastava asia, johon on tarkoituksenmukaista saada riippumattoman osapuolen näkemys päätöksenteon tueksi.

Due Diligence

Due diligence -raportti auttaa maksimoimaan yritysjärjestelystä saatavan hyödyn sekä minimoimaan järjestelyyn liittyvät riskit. Due diligence -raportti antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevasta yrityksestä, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä.

Liiketoiminnan tehostaminen ja uudelleenjärjestely

Heikkenevän tuloksen ja kasvun aikana tai vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleva yritys tarvitsee usein liiketoiminnan tehostamista tai uudelleenjärjestelyä.

Referenssejämme

Lankapajan neuvonantajana Kiikala Steel Worksin hankinnassa
Lankapajan neuvonantajana Kiikala Steel Worksin hankinnassa Grant Thornton toimi Lankapajan neuvonantajana vastaten taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence-prosessista Lankapaja Oy:n hankkiessa Kiikala Steel Works Oy:n huhtikuussa 2023. Kiikala Steel Works Oy on alihankintakonepaja, joka on erikoistunut teräksen ja alumiinin hitsaukseen ja koneistukseen, sekä teräsrakenteiden ja painelaitteiden valmistukseen. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2022 oli 7.7 miljoonaa euroa ja se työllisti keskimäärin 46 henkilöä. Lankapaja Oy on metallialan sopimusvalmistaja, jonka liikevaihto tilikaudella 2022 oli 54 miljoonaa euroa.
Tokmanni Oyj:n neuvonantajana Click Shoes Oy:n ja Shoe House Oy:n hankinnassa
Grant Thornton toimi Tokmanni Oyj:n neuvonantajana Click Shoes Oy:n ja Shoe House Oy:n hankinnassa helmikuussa 2023 vastaten taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence -prosessista. Click Shoes Oy ja Shoe House Oy muodostavat kotimaisen kenkäkauppaketjun, jolla on yhteensä 29 myymälää ympäri Suomea. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto 2021 päättyneeltä tilikaudelta oli lähes kymmenen miljoonaa euroa, ja yhtiöt työllistivät noin sata henkilöä. Tokmanni Oyj on Nasdaq Helsingissä listattu halpakauppaketju. Tokmanni Oyj:n liikevaihto tilikaudella 2021 oli 1,1 miljardia euroa ja se työllisti yli 4000 henkilöä. Yhtiöiden omistus siirtyy Tokmannille 1.3.2023.
Solwers Oyj:n neuvonantajana Transport Consultancy Group Nordic AB:n hankinnassa
Solwers Oyj hankki Transport Consultancy Group Nordic AB:n osakekannan helmikuussa 2023. Transport Consultancy Group Nordic AB on ruotsalainen rautateiden tekniseen konsultointiin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa konsultointipalveluita ruotsalaisille rautatieyhtiöille, sekä kansainvälisille junanvalmistajille. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2021/2022 oli 30 miljoonaa Ruotsin kruunua ja yhtiö työllisti 17 henkilöä. Solwers Oyj on Suomessa ja Ruotsissa toimiva rakennusalan konsulttiyhtiö, joka on listattu Helsingin pörssissä. Tilikaudella 2022 Solwers Oyj:n liikevaihto oli 63 miljoonaa euroa, ja se työllisti keskimäärin 600 henkilöä. Grant Thornton vastasi taloudellisesta due diligence-prosessista.

Referenssejämme

Smartfinin neuvonantajana sijoituksessa Happeo Oy:n
Grant Thornton toimi Smartfinin neuvonantajana vastaten taloudellisesta due diligence prosessista, kun Smartfin osallistui Happeo Oy:n US$26 miljoonan B-sarjan rahoituskierrokseen heinäkuussa 2022. Happeo on intranet-alusta, jota voidaan käyttää sisäiseen viestintään, työntekijöiden aktivointiin ja työyhteisön rakentamiseen. Yhtiön liikevaihto on n.€5 miljoonaa ja se työllistää 124 työntekijää Suomessa, Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Romaniassa. Smartfin on Brysselissä sijaitseva Venture Capital -sijoittaja, joka sijoittaa B2B teknologiayhtiöihin. Smartfinillä on tällä hetkellä €380 miljoonaa hallinnoitavia varoja ja sen portfolio koostuu 20 yhtiöstä
KLINGERIN taloudellisena neuvonantajana Econosto Oy:n hankinnassa
Grant Thornton toimi KLINGER Finland Oy:n taloudellisena neuvonantajana Econosto Oy:n hankinnassa elokuussa 2022. Econosto on erikoistunut toimittamaan korkealaatuisia venttiileitä, nestepinnanosoittimia, toimilaitteita, paljetasaimia ja mudanerottimia, lisäksi höyry- ja paineratkaisuja laivanrakennukseen, valmistavaan teollisuuteen, voimalaitoksiin ja jälleenmyyjille. KLINGER Finland Oy on teknisen kaupan ratkaisutoimittaja, joka kuuluu kansainväliseen KLINGER-konserniin, jolla on toimintaa 60 maassa.

Referenssejämme

Instalcon neuvonantajana Kyrön Sähkön Oy:n hankinnassa
Instalco hankki helmikuussa 2022 Kyrön Sähkö Oy:n. Kyrön Sähkö Oy on täyden palvelun sähköasennusta tarjoava yritys, joka on erikoistunut puu- ja sahateollisuuteen sekä voima- ja lämpölaitosten sähköistystöihin. Yrityksen liikevaihto on n.€8 miljoonaa ja se työllistää n.50 henkilöä. Instalco on yksi Pohjoismaiden johtavista LVI-, sähkö- ja jäähdytysalan urakoitsijoista, joka koostuu yli sadasta vahvasta paikallisesta tytäryrityksestä. Grant Thornton toimi Instalcon neuvonantajana vastaten taloudellisesta due diligence -prosessista.
Grant Thornton toimi Landis+Gyrin neuvonantajana Telian AMR liiketoiminnan hankinnassa
Landis+Gyr AG hankki Telian Suomen mittarinluentaliiketoiminnan heinäkuussa 2021. Kauppa kattaa yli 950,000 mittauspistettä, jotka siirtyvät Landis + Gyrin hallintaan yhdessä AMI-asiantuntijatiimin kanssa. Landis+Gyr kuuluu maailman johtaviin integroitujen energianhallintaratkaisujen tarjoajiin ja on ollut alalla jo vuodesta 1896. Grant Thornton toimi Landis+Gyrin neuvonantajana vastaten taloudelisesta due diligence -prosessista.

Referenssejä

Neuvonantajana liiketoimintakaupassa
Lassila & Tikanoja vahvisti kiinteistöpalveluidensa asemaa Kaakkois-Suomessa hankkimalla Kymen Talopalveluiden kiinteistöhuollon ja siivouksen liiketoiminnan Kouvolan alueella. Kymen Talopalvelu Oy on vuonna 2003 perustettu kiinteistöhuoltoalan yritys. Yritys tarjoaa kiinteistöjen huolto- ja siivouspalveluita, pääasiallisina kohteinaan kerros- ja rivitalot, kauppakiinteistöt sekä hotellit. Kymen Talopalvelu Oy:n liikevaihto oli noin 0,5 miljoona euroa vuonna 2017.
Lassila & Tikanoja Oyj
L&T tarjoaa asiakkailleen ympäristö-, teollisuus- ja kiinteistöpalveluita sekä uusiutuviin energialähteisiin liittyviä palveluita. Yritys toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto oli 709,5 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja yhtiö työllistää 8 700 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä. Grant Thorntonin tiimissä työskenteli Laura Radek ja Jonni Leporanta

Referenssejä

Neuvonantajana liiketoimintakaupassa
Pohjoismaiden johtava vesipumppualan yritys Lakers Group vahvisti asemaansa Suomessa hankkimalla Pumppulohjan. Pumppulohja on yksi Suomen suurimmista pumppujen ja painesäiliöiden valmistajista. Yhtiön pääkonttori ja sijaitsee Saukkolassa, missä sillä on myös omat tuotanto- ja varastotilat. Nykyisin Pumppulohja työllistää noin 70 henkilöä.
Lakers Group
Lakers on vuonna 2016 perustettu pohjoismainen konserni, joka toimii vesi- ja jätevesialalla. Yhtiön tarjoomaan kuuluvat pumput, pumppuasemat, sähkömoottorit sekä ylläpito-, huolto- ja kehityspalvelut ja tekninen konsultointi. Lakers työllistää yhteensä 200 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Summa Equity Fund I hankki enemmistöosuuden Lakersistä lokakuussa 2018. Summa Equity kuuluu ensimmäisten pääomisijoittajien joukkoon, jotka ovat sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Grant Thorntonin tiimissä työskenteli Jonni Leporanta, David Nyman, Juuso Kivikoski, Jan-Erik Rae ja Juuli Toivari

Miten voimme auttaa?

Haluatko jättää tarjouspyynnön tai kysyä lisää palvelustamme? Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme tai täytä yhdeydenottolomake, palaamme sinulle pian. 

Lue lisää aiheesta

View more