Grant Thorntonilla haluamme olla apunasi liiketoimintasi erilaisissa kehitysvaiheissa. Yhdessä eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa pystymme tarjoamaan teille kokonaisvaltaista ja saumatonta palvelua hyödyntäen koko palveluvalikoimaamme yritysjärjestelyistä riskienhallintapalveluihin.

Onnistuneen yritysjärjestelyn oleellisia osia ovat due diligence -selvitys, arvonmääritykset ja yrityksen rakenteeseen liittyvät kysymykset. Näiden kaikkien avulla pyritään saamaan selkeä kuva transaktiokohteesta, sen arvosta sekä tunnistamaan mahdolliset yrityskauppaan liittyvät riskit. Näillä tiedoilla voi olla vaikutusta kaupan toteuttamiseen, kaupan strukturointiin, kauppahintaan, kauppaehtoihin sekä kaupan jälkeisen haltuunotto- ja integraatioprosessiin. Kokeneet asiantuntijamme ovat tukenasi läpi koko prosessin, aina transaktiota edeltävästä suunnittelusta transaktion jälkeiseen integraatioon.

Yrityskauppoihin liittyvissä palveluissa Grant Thornton tekee yhteistyötä muiden johtavien neuvonantajien kanssa. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus yritysjärjestelyjen eri osa-alueista ja yhteistyömme Grant Thornton –ketjun asiantuntijoiden kanssa mahdollistaa toiminnan maailmanlaajuisesti noin 140 eri maassa.

Ota yhteyttä --> 

Neuvontapalvelut

Transaction advisory services

Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.

Arvonmäärityspalvelut

Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.

Corporate finance

Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.

Referenssejämme

Neuvonantajana Autoparts United OÜ:n sijoituksessa Örum Oy:hyn
Grant Thornton toimi Autoparts United OÜ:n neuvonantajana sijoituksessa Örum Oy:hyn maaliskuussa 2023. Örum Oy on 1923 perustettu yhtiö, joka keskittyy auton varaosien tukkukauppaan ja hallinnoi Autoasi- ja Autonomi-korjaamoketjujen verkostoa. Yhtiöllä on lisäksi Virossa varaosien tukkukauppaa harjoittava tytäryhtiö Mercantile AS. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto tilikaudella 2021 oli €53 miljoonaa ja ne työllistivät keskimäärin 180 henkilöä. Autoparts United tekee yhteistyötä Nexus Automotive International -hankintaorganisaation kanssa, joka toimii yli 100 maassa. Grant Thornton vastasi transaktion taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence -prosessista.
Evolver Equityn taloudellisena neuvonantajana Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n hankinnassa
Grant Thornton vastasi taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence -prosessista Ahvenanmaalaisen Evolver Equityn omistaman Toyrock-konsernin hankkiessa Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n osakekannan kesäkuussa 2023. Ilmapallokeskus on ilmapallojen ja juhlatarvikkeiden myyntiin erikoistunut yhtiö, jonka liikevaihto tilikaudella 2022 oli n.12 miljoonaa euroa ja se työllisti keskimäärin 56 henkilöä.
Sanok Rubber Company S.A:n taloudellisena neuvonantajana Teknikum Groupin hankinnassa
Grant Thornton toimi Sanok Rubber Company S.A:n taloudellisena neuvonantajana yhtiön allekirjoittaessa sopimuksen Teknikum Groupin hankinnasta joulukuussa 2023. Teknikum Group on vuonna 1989 perustettu suomalainen kumi-, muovi-, ja vaahtomuovituotteiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut konserni, jonka liikevaihto tilikaudella 2022 oli €67 miljoonaa ja se työllisti noin 500 henkilöä. Sanok Rubber Company on Varsovan pörssissä listattu teollisuusyhtiö, joka työllistää yli 3000 henkilöä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Referenssejämme

Lankapajan neuvonantajana Kiikala Steel Worksin hankinnassa
Lankapajan neuvonantajana Kiikala Steel Worksin hankinnassa Grant Thornton toimi Lankapajan neuvonantajana vastaten taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence-prosessista Lankapaja Oy:n hankkiessa Kiikala Steel Works Oy:n huhtikuussa 2023. Kiikala Steel Works Oy on alihankintakonepaja, joka on erikoistunut teräksen ja alumiinin hitsaukseen ja koneistukseen, sekä teräsrakenteiden ja painelaitteiden valmistukseen. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2022 oli 7.7 miljoonaa euroa ja se työllisti keskimäärin 46 henkilöä. Lankapaja Oy on metallialan sopimusvalmistaja, jonka liikevaihto tilikaudella 2022 oli 54 miljoonaa euroa.
Tokmanni Oyj:n neuvonantajana Click Shoes Oy:n ja Shoe House Oy:n hankinnassa
Grant Thornton toimi Tokmanni Oyj:n neuvonantajana Click Shoes Oy:n ja Shoe House Oy:n hankinnassa helmikuussa 2023 vastaten taloudellisesta ja verotuksellisesta due diligence -prosessista. Click Shoes Oy ja Shoe House Oy muodostavat kotimaisen kenkäkauppaketjun, jolla on yhteensä 29 myymälää ympäri Suomea. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto 2021 päättyneeltä tilikaudelta oli lähes kymmenen miljoonaa euroa, ja yhtiöt työllistivät noin sata henkilöä. Tokmanni Oyj on Nasdaq Helsingissä listattu halpakauppaketju. Tokmanni Oyj:n liikevaihto tilikaudella 2021 oli 1,1 miljardia euroa ja se työllisti yli 4000 henkilöä. Yhtiöiden omistus siirtyi Tokmannille 1.3.2023.
Solwers Oyj:n neuvonantajana Transport Consultancy Group Nordic AB:n hankinnassa
Solwers Oyj hankki Transport Consultancy Group Nordic AB:n osakekannan helmikuussa 2023. Transport Consultancy Group Nordic AB on ruotsalainen rautateiden tekniseen konsultointiin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa konsultointipalveluita ruotsalaisille rautatieyhtiöille, sekä kansainvälisille junanvalmistajille. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2021/2022 oli 30 miljoonaa Ruotsin kruunua ja yhtiö työllisti 17 henkilöä. Solwers Oyj on Suomessa ja Ruotsissa toimiva rakennusalan konsulttiyhtiö, joka on listattu Helsingin pörssissä. Tilikaudella 2022 Solwers Oyj:n liikevaihto oli 63 miljoonaa euroa, ja se työllisti keskimäärin 600 henkilöä. Grant Thornton vastasi taloudellisesta due diligence-prosessista.

Referenssejämme

Smartfinin neuvonantajana sijoituksessa Happeo Oy:n
Grant Thornton toimi Smartfinin neuvonantajana vastaten taloudellisesta due diligence prosessista, kun Smartfin osallistui Happeo Oy:n US$26 miljoonan B-sarjan rahoituskierrokseen heinäkuussa 2022. Happeo on intranet-alusta, jota voidaan käyttää sisäiseen viestintään, työntekijöiden aktivointiin ja työyhteisön rakentamiseen. Yhtiön liikevaihto on n.€5 miljoonaa ja se työllistää 124 työntekijää Suomessa, Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Romaniassa. Smartfin on Brysselissä sijaitseva Venture Capital -sijoittaja, joka sijoittaa B2B teknologiayhtiöihin. Smartfinillä on tällä hetkellä €380 miljoonaa hallinnoitavia varoja ja sen portfolio koostuu 20 yhtiöstä
KLINGERIN taloudellisena neuvonantajana Econosto Oy:n hankinnassa
Grant Thornton toimi KLINGER Finland Oy:n taloudellisena neuvonantajana Econosto Oy:n hankinnassa elokuussa 2022. Econosto on erikoistunut toimittamaan korkealaatuisia venttiileitä, nestepinnanosoittimia, toimilaitteita, paljetasaimia ja mudanerottimia, lisäksi höyry- ja paineratkaisuja laivanrakennukseen, valmistavaan teollisuuteen, voimalaitoksiin ja jälleenmyyjille. KLINGER Finland Oy on teknisen kaupan ratkaisutoimittaja, joka kuuluu kansainväliseen KLINGER-konserniin, jolla on toimintaa 60 maassa.

Referenssejämme

Instalcon neuvonantajana Kyrön Sähkön Oy:n hankinnassa
Instalco hankki helmikuussa 2022 Kyrön Sähkö Oy:n. Kyrön Sähkö Oy on täyden palvelun sähköasennusta tarjoava yritys, joka on erikoistunut puu- ja sahateollisuuteen sekä voima- ja lämpölaitosten sähköistystöihin. Yrityksen liikevaihto on n.€8 miljoonaa ja se työllistää n.50 henkilöä. Instalco on yksi Pohjoismaiden johtavista LVI-, sähkö- ja jäähdytysalan urakoitsijoista, joka koostuu yli sadasta vahvasta paikallisesta tytäryrityksestä. Grant Thornton toimi Instalcon neuvonantajana vastaten taloudellisesta due diligence -prosessista.
Grant Thornton toimi Landis+Gyrin neuvonantajana Telian AMR liiketoiminnan hankinnassa
Landis+Gyr AG hankki Telian Suomen mittarinluentaliiketoiminnan heinäkuussa 2021. Kauppa kattaa yli 950,000 mittauspistettä, jotka siirtyvät Landis + Gyrin hallintaan yhdessä AMI-asiantuntijatiimin kanssa. Landis+Gyr kuuluu maailman johtaviin integroitujen energianhallintaratkaisujen tarjoajiin ja on ollut alalla jo vuodesta 1896. Grant Thornton toimi Landis+Gyrin neuvonantajana vastaten taloudelisesta due diligence -prosessista.

Referenssejämme

Neuvonantajana liiketoimintakaupassa
Pohjoismaiden johtava vesipumppualan yritys Lakers Group vahvisti asemaansa Suomessa hankkimalla Pumppulohjan. Pumppulohja on yksi Suomen suurimmista pumppujen ja painesäiliöiden valmistajista. Yhtiön pääkonttori ja sijaitsee Saukkolassa, missä sillä on myös omat tuotanto- ja varastotilat. Nykyisin Pumppulohja työllistää noin 70 henkilöä.
Lakers Group
Lakers on vuonna 2016 perustettu pohjoismainen konserni, joka toimii vesi- ja jätevesialalla. Yhtiön tarjoomaan kuuluvat pumput, pumppuasemat, sähkömoottorit sekä ylläpito-, huolto- ja kehityspalvelut ja tekninen konsultointi. Lakers työllistää yhteensä 200 henkilöä Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Summa Equity Fund I hankki enemmistöosuuden Lakersistä lokakuussa 2018. Summa Equity kuuluu ensimmäisten pääomisijoittajien joukkoon, jotka ovat sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Grant Thorntonin tiimissä työskenteli Jonni Leporanta, David Nyman, Juuso Kivikoski, Jan-Erik Rae ja Juuli Toivari

Miten voimme auttaa?

Haluatko jättää tarjouspyynnön tai kysyä lisää palvelustamme? Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme tai täytä yhdeydenottolomake, palaamme sinulle pian.