rich text with image

Alussa tehtäviä käytiin aina vastuutarkastajan kanssa yhdessä läpi, mistä sai todella paljon apua alkuvaiheessa.  Myös muilta työntekijöiltä sai aina apua tarvittaessa.

Olen saanut tehdä monipuolisesti erilaisia tarkastuksia, kuten asunto-osakeyhtiöiden, pienten osakeyhtiöiden ja säätiöiden tilintarkastuksia. Olen oppinut valtavasti, sillä käytännössä jokaiselle työpäivälle on ollut yksi tarkastettava yhtiö.

Grant Thorntonilla on hyvin matala hierarkia: partnereilta voi käydä aina kysymässä neuvoa ja muutkin auttavat huolimatta omista kiireistään. Työpaikalla vallitsee todella hyvä yhteishenki ja traineet otettiin hyvin vastaan ensimmäisestä päivästä lähtien. Täällä kaikki työntekijät ovat saman arvoisia; Pidämme päivittäin yhteisiä koko porukan kahvitaukoja ja käymme myös aina yhdessä lounaalla.  GT on hyvin joustava työpaikka: olen saanut aina tarvittaessa tehdä töitä etänä, jos olen esimerkiksi joutunut koulun takia lähtemään käymään Turussa kesken viikon.

Uskotko saaneesi paljon hyödyllistä osaamista tulevaisuutta varten?

Ehdottomasti! Koulussa opitut asiat jäävät paljon paremmin päähän, kun niitä on päässyt soveltamaan käytännössä. Uuttakin oppia on tullut valtavasti. Täällä sai hyvän käsityksen, mitä tilintarkastus on ja minkälaisen uran voisi sillä alalla luoda.

Suosittelisitko Grant Thorntonin traineejaksoa muille opiskelijoille? Miksi?

Kyllä! Täällä saa todella arvokasta työkokemusta ja oppii paljon uusia asioita. Vaikka opintopisteitä kertyisi trainee-jakson aikana vähemmän, mielestäni tänä keväänä saatu työkokemus on arvokkaampaa.

Heidi toimi Tampereen toimipisteellä traineena keväällä 2019. Nykyään hän työskentelee Grant Thorntonin Helsingin toimistolla Senior Associatena.