Mikä on mielestäsi ollut parasta harjoittelujaksossasi Grant Thorntonilla? Grant Thorntonilla pääsin harjoittelijana heti ensimmäisenä päivänä tekemään tilintarkastuksen työtehtäviä. Myös perehdytys työtehtäviin on ollut hyvä ja kollegat ovat aina ehtineet auttamaan. Harjoittelun aikana olen päässyt tutustumaan niin konsernien kuin pienempien yhtiöiden ja säätiöiden tilintarkastukseen.

Miten kuvailisit Grant Thorntonia työpaikkana? Koen, että työntekijöiden yksilölliset tarpeet otetaan hyvin huomioon ja työnantaja joustaa hyvin, esimerkiksi juuri opiskelijoiden suuntaan. Työpaikan ilmapiiri on hyvä ja toimistolle tulee mielellään tekemään töitä, vaikka suurin osa kollegoista tällä hetkellä tekeekin töitä etänä. Myös koronavuoden aikana työnantaja on pyrkinyt järjestämään erilaisia virtuaalitapahtumia, jotta vuorovaikutus ei ole jäänyt kokonaan pois.

Uskotko saaneesi paljon hyödyllistä osaamista tulevaisuutta varten? Kyllä uskon. Traineejakson aikana pääsee tekemään töitä erilaisten ja eri kokoisten yhtiöiden paissa ja soveltamaan koulussa opittua teoriaa. Lyhyessä ajassa huomaa myös nopeasti, miten paljon on oppinut, kun osaa soveltaa opittua tietoa ja hahmottaa jo paremmin kokonaisuuksia. Uutta oppii silti koko ajan!

Suosittelisitko Grant Thorntonin traineeohjelmaa ja miksi? Traineeohjelmassa saa hyvän käsityksen siitä, millaista on työskennellä tilintarkastuksen parissa. Tätä työtä oppii vain tekemällä, siksi suosittelen ehdottomasti hakemaan traineeohjelmaan.

Oletko valmis seuraavaan urasiirtoosi tai etsitkö uusia haasteita?