rich text with image

Ville on ollut kuluneen kevään 2023 Grant Thorntonilla Tax Traineena. Hän on kauppatieteiden opiskelija Itä-Suomen yliopistosta, Joensuun kampukselta. 

Mitä olet päässyt tekemään Grant Thorntonilla?  

Grant Thorntonilla olen päässyt alusta lähtien tekemään todella monipuolisia työtehtäviä. Parasta on ollut se, että ei ole vain yhtä verotuksen osa-aluetta, johon täytyisi keskittyä vaan on päässyt kokeilemaan kaikkea. Tällä hetkellä teen lähinnä arvonlisäverotukseen sekä yhtiöoikeuteen liittyviä työtehtäviä. Näin keväisin suuri osa ajasta menee myös yritysveroilmoitusten täyttämiseen. 

Traineena pääsee työskentelemään monenlaisten yritysten parissa, sillä veropuolella on asiakkaina kaikenkokoisia yrityksiä - niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin. 

 Millainen ilmapiiri Grant Thorntonilla on? 

Ihan mahtava! Työuran pituudesta riippumatta kaikki juttelevat toistensa kanssa ja moikkaavat toisiaan käytävillä. Yhteishenkeen panostetaan järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten yhteisiä aamupaloja ja juhlia, joissa pääsee tutustumaan oman tiimin lisäksi myös muihin työntekijöihin.

Mielestäni on hienoa, että aina voi kysyä keneltä tahansa apua huolimatta siitä, onko esimerkiksi tilintarkastus- vai veropuolella. Täällä autetaan osastosta riippumatta. 

Millaisia mahdollisuuksia Grant Thornton on tarjonnut trainee-jakson jälkeen?

Trainee-ohjelma päättyy toukokuun lopussa, jonka jälkeen jatkan töitä veropuolella. Kesän työskentelen vielä täyspäiväisesti, mutta syksyllä opintojen jatkuessa työskentelen osa-aikaisena. 

Trainee-jakson jälkeen saan entistä enemmän vastuuta. Kuluneen kevään aikana olen päässyt työskentelemään erityisesti arvonlisäverotuksen parissa, ja uskon pääseväni jatkossa syventämään osaamistani entisestään.

Mikä on parasta työssäsi?

Työkaverit tietysti! Sen lisäksi parasta on monipuolisuus.Täällä pääsee oikeasti tekemään monipuolisia töitä. Isommissa konsulttitaloissa useimmiten traineet keskittyvät vain yhteen verolajin, mutta täällä pääsee työskentelemään usean eri verolajin parissa. Positiivista on myös töiden joustavuus. Grant Thorntonilla keskeneräisten opintojen ja töiden yhteensovittaminen on tehty helpoksi.Traineelle annetaan mahdollisuus suunnitella työvuorot joustavasti opinnot huomioiden.

Miksi kannattaisi hakea Grant Thorntonin trainee-ohjelmaan?  

Mielestäni isoin valttikortti Grant Thorntonin trainee-ohjelmassa on juuri työtehtävien monipuolisuus. Trainee-ohjelman aikana pääsee hyödyntämään opintojen aikana opittuja taitoja käytännössä.Tänne kannattaa hakea, koska täällä pääsee työskentelemään rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä!