Tervetuloa Grant Thorntonin perinteiseen Syysseminaariin!

Mitä ongelmallisia tilanteita ja kysymyksiä liittyy esimerkiksi osakeyhtiöiden varojenjakoon tai varojen käyttöön? Mitä verotuksessa tapahtuu ja millaisia uudistuksia lähitulevaisuus tuo tullessaan?

Tänä vuonna Syysseminaarissamme lavalle nousevat arvostetut alansa asiantuntijat, joilta tulet kuulemaan vastauksia näihin kysymyksiin.  

Mikäli haluat saada yhdellä kertaa kokonaisvaltaisen kuvan juuri nyt puhututtavista verotuksen aiheista ja samalla verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa, seminaarimme on tähän täydellinen tilaisuus! 

Tarkemmat kuvaukset puhujista sekä ohjelman löydät alapuolelta.

Tilaisuus on maksuton. 

Puhujat
Seppo Villa | Kauppaoikeuden Professori, Helsingin yliopisto OTT, professori Seppo Villa on toiminut yliopistotehtävissä vuodesta 1995, ja yritysjuridiikan ja kauppaoikeuden professorina vuodesta 2000 eri yliopistoissa ja Helsingin yliopiston kauppaoikeuden professorina vuodesta 2009. Ennen yliopistotehtäviä Villa on toiminut 10 vuotta rahoitusalalla kotimaassa ja ulkomailla. Hän on kirjoittanut yli 30 monografiaa yhteisö- sekä vero-oikeudellisia teoksia ja 80 artikkelia yksin tai yhdessä muiden kirjoittajien kanssa. Hänen tutkimustoiminnan painopistealueita ovat osakeyhtiö- ja osuuskuntaoikeus, yhteisöjen pääomarakenne ja rahoitus, yhtiö- ja sopimusoikeuden yhteenliittyminen sekä yhtiö-, kirjanpito-, tilinpäätös ja vero-oikeuden rajankäynti. Villa on toiminut useiden välimiesoikeuksien jäsenenä ja puheenjohtajana sekä antanut lukuisia asiantuntijalausuntoja, ja hän toimii myös listayhtiöiden hallinnointikoodia tulkitsevan markkinatapalautakunnan puheenjohtajana.
Teemu Lehtinen | Toimitusjohtaja, Veronmaksajain Keskusliitto ry Teemu Lehtinen on 235 000 jäsenen Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja diplomi-insinööri. Valtiovarainministeriössä hän oli jo 1990-luvun alussa valmistelemassa pääomatulojen verotuksen ja yritysverotuksen uudistusta ja myöhemmin hän on toiminut muun muassa vuosina 2008-2010 jäsenenä verotuksen kehittämistyöryhmässä (nk. Hetemäen verotyöryhmä). Lehtinen on toiminut asiantuntijana myös lukuisissa sosiaaliturvan uudistamista koskevissa hankkeissa, ja hän on tällä hetkelläkin jäsenenä valtioneuvoston asettaman sosiaaliturvan uudistusta valmistelevan hankkeen parlamentaarisessa seurantaryhmässä. Lehtisellä on ollut myös lukuisia elinkeinoelämän luottamustehtäviä, tällä hetkellä hän on muun muassa Suomen Hypoteekkiyhdistyksen hallituksen jäsen.
Juha-Matti Luojus | Senior Tax Manager, Grant Thornton Juha-Matilla on pitkäaikainen asiantuntemus verotukseen liittyvissä asioissa. Hän on hoitanut yritys- ja henkilöverotukseen liittyviä ennakkoratkaisuhakemuksia sekä verovalituksia, laatinut verovastineita sekä hoitanut sukupolvenvaihdoksia ja toteuttanut erilaisia yritysjärjestelyitä. Grant Thorntonilla hän on työskennellyt veroasiantuntijana vuodesta 2015.

Ohjelma

 

7.45                         Aamiaisbuffet

8.15                         Tilaisuuden avaus

                                Mirja Juusela, KHT

                                Hallituksen puheenjohtaja, Idman Vilén Grant Thornton Oy 

                           

                               Kiinteistöjen verotukseen liittyvää ajankohtaista problematiikkaa

                               Juha-Matti Luojus

                               Senior Tax Manager, Idman Vilén Grant Thornton Oy

 

                                Viimeaikaisia havaintoja yhtiökentältä

                                Seppo Villa

                                Kauppaoikeuden Professori, Helsingin yliopisto

 

10.00                       Kahvit

 

10.30                      Ajankohtaista talous- ja veropolitiikkaa – Mitä tapahtuu ensi vaalikaudella?

                               Teemu Lehtinen

                               Toimitusjohtaja, Veronmaksajat ry

                                                                 

11.30                        Lounasbuffet

                                Lounaalla mahdollisuus keskusteluihin luennoitsijoiden ja Grant Thorntonin asiantuntijoiden kanssa.

 

12.30                        Tilaisuus päättyy

  • Tampere-talo, Duetto 2.krs
  • Yliopistonkatu 55
  • 33100 Tampere
Tel: 0447770016 / Tanja Heikkilä Contact:
Syysseminaari 20.11. Syysseminaari 20.11.