”Työpaikkavaihto Australiaan toi mukanaan uusia verkostoja ja ideoita omaan toimintaan”

Tanja Heikkilä

Grant Thorntonilla on toimistoja yli 135 eri maassa. Viime keväänä sain idean, että olisi mieletöntä päästä työskentelemään vähäksi aikaa jonkin toisen maan toimistolle, tutustua heidän työskentelyynsä ja kehittää samalla omia englannin kielen taitojani. Kun otin asian töissä puheeksi, ilokseni ideaan suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja matkakohteeksi valikoitui Australia.

Aloitin Grant Thorntonilla työskentelyn syksyllä 2017. Työnkuvaani kuuluu markkinoinnin suunnittelu, erilaiset toimenpiteet liittyen digimarkkinointiin ja lisäksi huolehdin että meidän Tampereen toimistollamme arki rullaa sujuvasti. Pidän paljon monipuolisesta roolistani ja olen iloinen, että se on muotoutunut pitkälti omien tavoitteitteni ja toiveideni mukaisesti.

Helmikuussa 2020 lähdin työpaikkavaihtoon Australiaan tutustumaan paikalliseen markkinointitiimiin. Työskentelin ensin kaksi viikkoa Sydneyn toimistolla ja sitten viikon Brisbanen toimistolla. Jännitys oli todella kova kun astuin ensimmäisenä työpäivänä ovesta sisään, mutta nopeasti huomasin että työskentely toisella puolen maapalloa ei poikennutkaan kovin paljon omista tavoistamme. Australia on kulttuuriltaan todella samanlainen kuin Suomi, joten vältyin suuremmilta kultuurishokeilta. Pieniä eroja kuitenkin löytyi useita, sillä esimerkiksi päivärytmi heillä oli erilainen kuin meillä: työt aloitettiin usein vasta yhdeksän-kymmenen aikoihin, lounas syötiin yhden aikaan ja työt lopeteltiin vasta alkuillasta.

Kolmen viikon työskentely Australiassa antoi minulle paljon. Australiassa Grant Thorntonin toiminta on luonnollisesti paljon isompaa mitä meillä täällä Suomessa, joten jo pelkästään heidän markkinointitiimissään työskenteli enemmän ihmisiä kun meidän toimistollamme täällä Tampereella - oli siis erittäin mielenkiintoista päästä näkemään miten meidän yhteistä brändiämme rakennetaan ja markkinoidaan niin eri mittakaavassa. Omia kohokohtiani oli myöskin päästä tutustumaan paikalliseen digimarkkinoinnin tiimiin, jonka jäsenet opettivat minulle paljon heidän matkastaan markkinoinnin automaation tiellä. Kotiin vietäväksi sain paljon uusia ideoita ja inspiraatiota meidän markkinointiimme.

Töiden ohella ehdin tietenkin nauttimaan myös vapaa-ajalla Australiasta ja sen nähtävyyksistä täysin siemauksin.

Ulkomaanvaihto oli minulle unohtumaton kokemus ja minusta on mahtavaa että minulle avautui työpaikkani kautta mahdollisuus toteuttaa pitkäaikainen haaveeni Australian matkasta. Etukäteen työkaverit epäilivät mahdanko palata ollenkaan reissultani, mutta oikeasti minusta oli ihanaa palata myös takaisin Suomeen omaan tuttuun hauskaan työporukkaan.

Tanja Heikkilä työskentelee Grant Thorntonin Tampereen toimistolla yhteisömanagerina.