Past Event: torstai 11. marraskuuta 2021

Mitä tapahtuu säätiörintamalla? Mitä jokaisen yhdistyksen tai säätiön hallituksen ja johdon jäsenen tulisi tietää verotuksesta? Mikä puhuttaa tällä hetkellä?

Tervetuloa mukaan ajankohtaiswebinaariimme, jossa asiantuntijamme käsittelevät yleishyödyllisten yhteisöjen sekä säätiöiden usein kohtaamia haasteita ja kysymyksiä seuraavilta osa-alueilta:

  • Yhteisöjen yleishyödyllisyys ja elinkeinotoiminta - Mikko Siika-aho, Tax Director 
  • Muutamia näkökulmia arvonlisäverotuksesta - Hanna Huhtala, Senior Tax Manager ja ALV-asiantuntija
  • Kirjanpidon erityiskysymyksiä - Joonas Pekkinen, KHT, CISA, Partner

Webinaari järjestettiin 11.11.2021.​

Katsele tallenne

Webinaarissa äänessä

Mikko Siika-aho
Tax Director

Tax Director Mikko Siika-aho on työskennellyt Grant Thorntonilla vuodesta 2020. Mikolla on yli 15 vuoden kokemus kansallisten ja kansainvälisten veroasioiden hoitamisesta. Hän avustaa asiakkaita kotimaisessa ja kansainvälisessä henkilö- ja yritysverotuksessa sekä antaa neuvontaa sijoittamiseen, sukupolvenvaihdoksiin ja yritysjärjestelyihin liittyvissä verokysymyksissä.

Hanna Huhtala
Senior Tax Manager, ALV-asiantuntija

Hanna Huhtalalla on yli viidentoista vuoden työkokemus erilaisten yritysten ja yhteisöjen verotukseen ja juridiikkaan liittyvistä asioista. Hänen erityisosaamiseensa kuuluvat arvonlisäverotukseen liittyvät kysymykset. Hanna on työskennellyt aikaisemmin sekä julkisen että yksityisen sektorin palveluksessa. Nykyisin Hanna työskentelee vero- ja liikejuridiikan palveluita tarjoavassa Lexalvia Oy:ssä, joka toimii Grant Thornton yhteistyökumppanina.

Joonas Pekkinen
Partner,  KHT, CISA

Joonaksella on kokemusta useiden eri toimialojen yritysten tilintarkastuksista ja muista toimeksiannoista. Hänen asiakaskuntansa koostuu pääosin pk-yrityksistä, yhdistyksistä ja säätiöistä. Häneltä löytyy vahvaa osaamista sekä IFRS:n että FAS:n mukaan raportoivista asiakkaista. Joonas on ollut mukana useissa luottamustehtävissä kehittämässä tilintarkastus- ja kirjanpitokäytäntöä Suomessa. Joonas on mm. Suomen Tilintarkastajat ry:n Tilintarkastustoimikunnan jäsen ja yksi Tilintarkastajan raportointi -kirjan tekijöistä.