Veroilmoituksen laatiminen – asiantuntijan avulla vähennät verotukseen liittyviä riskejä

Veroilmoituksen laatimisen yhteydessä on vielä mahdollisuus tehdä verosuunnittelua päättyneeltä tilikaudelta sekä vähentää mahdollisia verotukseen liittyviä riskejä. Veroilmoituspalvelumme sisältävät veroilmoituksen laatimisen, toimittamisen verotoimistoon sekä tarvittaessa veroilmoituksen täydentämisen esim. veroviranomaisten pyynnöstä ja muun yhteydenpidon veroviranomaisiin. Huolehdimme, että veroilmoituksenne jätetään ajoissa.

 

Veroilmoituksen tarkastaminen – varmistus veroilmoituksen oikeellisuudesta

On tärkeää kiinnittää huomiota veroilmoituksella ilmoitettavien tietojen ja lukujen oikeellisuuteen, sillä puutteellisesta tai virheellisestä veroilmoituksesta voi olla seurauksena veronkorotus. Saadaksenne varmuuden veroilmoituksen oikeellisuudesta ja minimoidaksenne veroilmoitukseen liittyviä veroriskejä, suosittelemme asiantuntijan käyttämistä veroilmoituksen laadinnassa.

Halutessanne tarkastamme toki myös mielellämme yhtiönne laatiman veroilmoituksen.

 

Ajankohtaisia muutoksia yhteisöjen verotuksessa – muutoksia ilmoitusmenettelyyn ja jäännösveron koron laskentaan

Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen verotukseen on tullut marraskuusta 2017 alkaen voimaan useita muutoksia, joilla on vaikutusta muun muassa ilmoitusmenettelyyn, ennakon täydentämiseen sekä tuloverotuksen korkojen laskentaan. Tämä tekee muutoksista hyvinkin ajankohtaisia.

  • Veroilmoitusten osalta keskeinen muutos tapahtui, kun jatkossa yhteisöjen tuloveroilmoitus tulee antaa sähköisesti OmaVerossa, joka on korvannut Yhteisöjen veroilmoituspalvelun. Myös veroilmoituslomakkeita on uudistettu.
  • Jäännösveron koroton maksuaika on lyhentynyt yhteen kuukauteen. Korkoa lasketaan verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden ensimmäisestä päivästä alkaen jäännösveron eräpäivään asti. Jos yhtiönne tilikausi päättyi 31.12.2017, niin jäännösverolle alkaa kertyä korkoa jo 1.2.2018 alkaen, kun aikaisemmin ennakon täydennys oli korotonta veroilmoituksen jättöpäivään saakka.
  • Mikäli maksamanne ennakot eivät ole osoittautuneet riittäviksi, vielä on mahdollista täydentää ennakkoa hakemalla Verohallinnolta lisäennakkoa. Vanhan käytännön mukainen ennakon täydennysmaksu ei ole siis enää mahdollinen. Huomaattehan, että lisäennakkoa ja muutenkin veroja maksettaessa käytetään nykyään uutta verolajikohtaista viitenumeroa.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne ja annamme tarjouksen veroilmoituksen laatimisesta.