article banner
Asiakastarina

Grant Thornton tukee Nitro Gamesia matkalla pelialan huipulle

rich text with image

Mobiilipelejä kehittävä Nitro Games tähtää pelialan kansainväliselle huipulle. Yksi askel kohti läpimurtoa otettiin kesällä 2017, kun yritys listautui Tukholman Nasdaq First North -listalle. Tilintarkastuksen lisäksi Grant Thornton on toiminut Nitrolle neuvonantajan roolissa kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvissä talouskysymyksissä. Tiivis yhteistyö on jatkunut aina Nitron alkutaipaleilta asti – ja auttaa heitä katsomaan tulevaisuuteen jatkossakin.

Pelialalla eletään vahvaa nostetta. Myös kotkalainen Nitro Games tavoittelee osaansa kasvusta tähtäimessään kansainvälinen läpimurto. Yritys julkaisi loppuvuodesta 2018 Heroes of Warland -mobiilipelin, joka sai hyvin pelaajia. 

Grant Thorntonin tuki kansainvälistymisessä auttaa katsomaan tulevaisuuteen

Kumppaneilla on tärkeä rooli kasvun mahdollistajina. Esimerkiksi Grant Thorntonin kansainväliset verkostot ovat olleet avuksi Nitro Gamesin kasvussa.

”Vuosittaisen tilintarkastuksen lisäksi Grant Thornton on ollut meille neuvonantaja monissa asioissa, esimerkiksi kansainvälistymisessä ja siihen liittyvissä rahoitus- ja kirjanpitoasioissa. Tavoitteena on ollut tehdä asiat kerralla oikein, että jälkikäteen niitä ei sitten tarvitse korjailla. Tässä olemmekin onnistuneet erinomaisesti”, kertoo Nitro Gamesin toimitusjohtaja Jussi Tähtinen.

Yhteistyön henki on monella tavoin ollut eteenpäin katsova ja toimintaa on suunniteltu niin, että se mahdollistaa toiminnan kasvun ja kehittymisen tulevaisuudessa.

”Grant Thorntonin rooli on ollut toimia konsultoivana tahona talousasioissa sekä niihin liittyvien riskien ja virheiden minimoimisessa. Koen esimerkiksi Grant Thorntonin tiimin pysyvyyden osana yhteistyön onnistumista. Vuosien varrella vastuullinen tarkastaja on vaihtunut vain kerran ja myös muu tiimi on pysynyt pitkälti samana”, kertoo Tähtinen.

Sujuvan listauksen salaisuutena huolellinen valmistelu ja raportointi

Nitro Games listautui Tukholman Nasdaq First North -markkinapaikalle kesällä 2017. First North on tarkoitettu Pohjoismaissa toimiville pienille ja keskisuurille kasvuyrityksille ja se on säännöiltään ja vaatimuksiltaan perinteistä pörssiä kevyempi. Päätöstä kypsyteltiin hetki ja listatutumiseen valmistauduttiin yhdessä puolen vuoden ajan.

”Grant Thornton avusti jatkuvasti eteen tulleissa kysymyksissä ja yhdessä varmistettiin, että kirjanpidon periaatteet ja raportointi täyttivät myös Ruotsin monenkeskisen kaupankäynnin markkinapaikan vaatimukset. Listautumisen jälkeen Grant Thornton on tukenut raportoinnin kehittämisessä, esimerkiksi osavuosikatsauksen laadinnassa”, selventää Grant Thorntonin Antti Niemistö   

”Meille First North tuntui järkevältä vaihtoehdolta ja ikään kuin seuraavalta askeleelta. Haluamme itse julkaista omat pelimme, mikä vaatii pääomaa ja listautuminen mahdollistaa sen. Se luo myös pohjaa ja mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle. Grant Thorntonin henkilöstöstä on meille prosessissa ollut suuri apu”, tuumaa Tähtinen.  

Tarkka ja johdonmukainen yhteispeli jatkuu tulevaisuudessakin liiketoiminnan tukena

E-urheilu on kasvattanut suosiotaan huimasti ja vetää täyteen valtavia areenoita ympäri maailmaa. Nämä trendit näkyvät myös mobiilipelaamisessa ja Nitro Games kehitteleekin mobiilipeliä, jossa pelaajat voivat joukkueina pelata vastakkain.

”Elämme jännittäviä aikoja, sillä meillä on kehitteillä enemmän pelejä kuin koskaan aikaisemmin. Myös mobiilipeleissä eletään murroksen aikaa ja kovasti kasvava ja ammattimaistuva e-urheilu näkyy myös mobiilipelaamisessa”, kertoo Tähtinen.

Peliala on uusi ja vielä varsin marginaalinen. Lisäksi siellä ovat omat erikoisuutensa, jotka vaikuttavat tilintarkastukseen.

”Yhteistyö Grant Thorntonin kanssa on ollut pitkänteistä, johdonmukaista ja tarkkaa. Grant Thorntonin edustajat ovat perehtyneet syvällisesti meidän liiketoimintaamme ja nyt, kun yhteistyö on jatkunut jo vuosia, on heillä liiketoiminnastamme kattava ymmärrys. Olisi turhauttavaa opettaa joka vuosi uusille ihmisille samat asiat liiketoiminnastamme”, summaa Tähtinen.  

Tutustu tilintarkastuspalveluihimme