Johto on vastuussa organisaation sisäisen valvonnan  ja riskienhallinnan järjestämisestä. Kun jotain ei-toivottua tapahtuu, vaaditaan johdolta välittömästi selitystä ja vastuun ottamista. Mikä on oikea tapa toimia väärinkäytöksen tai ei-toivotun tilanteen tullessa julki? Mitä johdon valvontavastuu ja tilivelvollisuus tarkoittaa käytännössä?

Tässä webinaarissa pureudutaan johdon vastuuseen väärinkäytösten ehkäisyssä ja havaitsemisessa. Webinaarin alussa käymme läpi sitä, mitä lainsäädäntö sanoo johdon vastuusta sekä mikä tilintarkastajan velvollisuus on väärinkäytösten havaitsemisessa ja ehkäisyssä. Analysoimme myös käytännön esimerkkien kautta tilanteita, joissa johdon vastuun ja tilivelvollisuuden kantaminen on joutunut tarkastelun alle.

Webinaarissa mukana vieraileva kouluttaja Niina Ratsula. 

 

Webinaari järjestettiin 25.10.2018 . Katsele tallenne täältä. 

Kouluttajat
Heidi Jääskeläinen | Manager Assurance, CIA, CRMA Heidi Jääskeläinen on toiminut 8 vuotta Grant Thorntonilla asiantuntijana sekä lakisääteisissä tilintarkastuksissa useilla eri toimialoilla, että sisäisen tarkastuksen tehtävissä. Hänellä on käytännön kokemusta kokemusta muun muassa ulkoistetuista ja osittain ulkoistetuista sisäisistä tarkastuksista ja erityistoimeksiannoista. Kouluttaminen on lähellä Heidin sydäntä ja hän uskoo, että arvomme ovat organisaatiomme perusta.
Niina Ratsula | Ethics & Compliance Adviser, CEO, Code of Conduct Niina Ratsula auttaa perustamansa Code of Conduct Companyn asiantuntijana organisaatioita kehittämään yritysetiikan, compliancen ja sisäisen valvonnan käytäntöjä sekä vastuullista johtamiskulttuuria. Niinalla on 12 vuoden monipuolinen kansainvälinen kokemus compliance-ohjelmien, yritysvastuun, sisäisen valvonnan ja sisäisen tarkastuksen parissa Nokian ja Kemiran palveluksessa sekä tutkijana Turun Kauppakorkeakoulussa. Niina on suosittu kirjailija ja luennoitsija - hänen blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi

Grant Thornton
Tel: +358 20 794 0480 Contact: