article banner
Ajankohtaista

Webinaarisarja: Tukea ja vinkkejä yrityksen toimintaan haastavina aikoina

Koronaviruspandemian takia tällä hetkellä ovat käynnissä poikkeukselliset ajat ja se herättää yrityksissä monenlaisia kysymyksiä. Tulevina viikkoina järjestämme webinaareja ajankohtaisista, juuri nyt puhuttavista aiheista.

 

Osa 1: PK-yrityksen kriisinhallinta tässä ja nyt 

Ensimmäisessä webinaarissa käymme läpi PK-yrityksen kriisinhallintaa ja tapetilla ovat seuraavat aiheet: 

- Käytännön toimenpiteet kriisitilanteessa
- Kriisin vaikutukset tilinpäätöksen laatimiseen
- Rahoituksen järjestäminen kriisitilanteessa 

Äänessä ovat asiantuntijamme Timo Helle ja Jussi Savio, sekä rahoituksesta tulee meille vieraspuhujana kertomaan Finnveran Juha Ketola. 

Pe 27. maaliskuuta | Katsele tallenne! 

 

Osa 2: Vinkkejä kassavirran ja käyttöpääoman hallintaan epävarmassa markkinatilanteessa 

Koronaepidemia on asettanut monet yritykset taloudellisesti todella haastavaan tilanteeseen, ja nyt onkin syytä kiinnittää erityistä huomiota käyttöpääoman ja kassavirran hallintaan sekä kannattavuuden seurantaan. Mitkä ovat nykytilanteessa käyttöpääoman ja kassavirran hallinnan kannalta keskeisimpiä tekijöitä? Mitä erityistä talousraportoinnilta edellytetään nykyisessä tilanteessa?

Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti kriittisimpiä pääoman hallinnan ja kannattavuuden seurannan tekijöitä. Webinaarissa äänessä asiantuntijamme Jussi Savio. 

Pe 3.huhtikuuta | Katsele tallenne! 

 

Osa 3: Ajankohtaista arvonlisäverosta - mitä tällä hetkellä olisi syytä huomioida? 

Korona-viruksen vaikutuksesta monet sopimukset tulevat uudelleen tarkasteltavaksi. Arvonlisäverotuksessa mielenkiinto kohdistuu mm. sopimussakkoihin, peruutusmaksuihin ja vahingonkorvauksiin, sillä näiden erien ja muiden vastaavien erien arvonlisäverokäsittelyn ratkaiseminen ei aina ole yksinkertaista. Toisaalta esimerkiksi toimitus- ja laskutusketjujen muuttuessa olisi aina tarkastettava myös  liiketoimen oikea arvonlisäverokohtelu. Oikea käsittelytapa pienentää luonnollisesti mahdollisia arvonlisäverotukseen liittyviä riskejä, mutta voi tuottaa myös positiivisia yllätyksiä.

Webinaarissa äänessä arvonlisäveroasiantuntija Hanna Huhtala.

To 9. huhtikuuta | Katsele tallenne!