Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistamisella tehokkuuta

Jussi Lundbom
Kirjoittaja:
insight featured image
Muuttuvassa maailmassa yritykset etsivät tapoja tehostaa toimintaansa ja talous- ja palkkahallinon ulkoistaminen voi olla yksi tapa, jolla luoda joustavuutta ja liikkumavaraa yrityksen toimintaan.
Contents

Uusimmat julkaisut suoraan sähköpostiisi?

Uutiskirjeemme tilaajana saat käytännön vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen, pääset lukemaan asiantuntijoidemme näkemyksiä ajankohtaisista asioista sekä vastaanotat kutsuja maksuttomiin webinaareihimme.

Tehokkuuden lisäksi ulkoistaminen voi tuoda rahassa mitattavia säästöjä, jotka antavat mahdollisuuden ulkoistuskumppanin laaja-alaisen osaamisen hyödyntämiseen. Erityisesti kasvavalle yritykselle se tuo mukanaan tärkeätä taloushallinnon prosessien ja järjestelmien skaalautuvuutta. 
Grant Thorntonilla tarjoamme palveluratkaisuja, joille ominaista ovat turvallisuus, luotettavuus ja ammattitaitoinen asiantuntijatiimi.


Monelle pienelle ja keskisuurelle yritykselle talous- ja palkkahallinto ovat välttämätön hallinnollinen paha. Kun menestyvän yrityksen johdon fokus on myynnin ja ydinliiketoiminnan kehittämisessä voi olla vaikea löytää aikaa laskutukseen, laskujen maksuun, kirjanpitoon ja arvonlisäveroilmoituksiin, palkanlaskennasta puhumattakaan. Usein nämä työt tehdäänkin normaalin työajan ulkopuolella.
Usein yllä mainittuihin tehtäviin on palkattu henkilö, jonka vastuulla on suuri määrä muitakin hallinnollisia tehtäviä. Tämä voi olla yritykselle merkittävä riski, jos henkilö esimerkiksi sairastuu, jää perhevapaalle tai vaihtaa työpaikkaa.


Taloushallinnon ulkoistaminen kokonaan tai osittain

Hyvä keino näiden haasteiden ratkaisemiseen on taloushallinnon ulkoistaminen joko kokonaan tai osittain. Näin myös pieni yritys voi hyötyä ison yrityksen mahdollisuuksista kouluttaa henkilökuntaa ja pitää tarvittavat resurssit saatavilla. Muuttuvassa maailmassa tämä on erityisen tärkeää.

- Voimme huolehtia koko talous- ja palkkahallinnosta, jotta yrityksessä voidaan keskittyä liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, sanoo Grant Thorntonin ulkoistamispalvelujen johtaja Jussi Lundbom.


Säästöä ulkoistamalla

Ulkoistamista harkittaessa on tärkeää pitää mielessä, että se, mikä alun perin näyttää lisäkustannukselta voi todellisuudessa muodostua säästöksi.

- Pienissä yrityksissä ei ole tavatonta, että omistaja itse hoitaa kirjanpidon ja palkkahallinnon. Olisi varmasti kuitenkin hyödyllisempää, jos omistaja voisi käyttää aikansa yrityksen johtamiseen ja eteenpäin viemiseen. Muita taloushallinnon ulkoistamisen hyötyjä ovat muun muassa, että sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja rahaa henkilöstön kouluttamiseen näillä alueilla, kuten ulkoistamispalveluntarjoaja tekee. Näin voit myös olla varma siitä, että sinulla on aina käytössä viimeisin tieto lakien ja säännösten osalta. Ulkoistuskumppanin avulla varmistut siitä, että taloushallintosi on osaavissa käsissä ja voit hyötyä myös kumppanin laajasta osaamisesta, sanoo Jussi Lundbom.


Taloushallinnon skaalautuvuus

Monella kasvavalla yrityksellä on tarve liiketoiminnan kehittyessä taloushallinnon prosessien ja järjestelmien päivittämiseen. Tarpeita voi olla erilaisten järjestelmien yhteensovittamisessa, prosessien parantamisessa sekä uusien järjestelmien käyttöönotoissa. Ulkoistuskumppanin osaamisen, verkostojen ja resurssien avulla yritys voi saada joustavuutta tukemaan kriittistä kasvuvaihettaan.


Palkkahallinto voi olla riski

Toinen etu ulkoistamispalveluiden käytössä on että, asiakkaana voit aina olla varma, että esimerkiksi palkkahallinto toimii.

- Pienillä yrityksillä on usein vain yksi henkilö hoitamassa palkanlaskentaa, jolloin esimerkiksi sairastapaukset tai henkilövaihdokset voivat olla merkittävä riski. Grant Thorntonilla meillä on aina varahenkilö, joka tuntee asiakasyrityksen. Yrittäjälle tämä tarkoittaa itse asiassa säästöjä, kun hänen ei tarvitse käyttää aikaa ja resursseja uuden palkanlaskijan rekrytoimiseen. Tämän lisäksi voimme myös tarjota konsultointia ja toimia yrityksen tukena ja neuvonantajana palkkoihin liittyvissä kysymyksissä, sanoo Jussi Lundbom.

Taloushallinnon ulkoistamisella voi olla monia etuja yrityksellesi. Se voi parantaa tehokkuutta, säästää kustannuksia, antaa sinulle pääsyn asiantuntemukseen ja auttaa sinua skaalaamaan liiketoimintaasi tehokkaammin. Jos harkitset taloushallinnon ulkoistamista, on tärkeää työskennellä osaavan kumppanin kanssa, jolla on kokemusta työskentelystä toimialasi yritysten kanssa.

Mikäli mietitte taloushallinnon ulkoistamista kokonaan tai osittain, löydämme yhdessä varmasti teille parhaimman ratkaisun. Voitte esimerkiksi jatkaa itse kirjanpidon hoitamista ja ulkoistaa pelkän palkkahallinon, tai hankkia ulkoistetun talouspäällikön huolehtimaan asioista. Grant Thorntonin laajan verkoston kautta voimme myös tarjota maakohtaisesti sopeutettuja talous- ja palkkahallintopalveluita niin Pohjoismaissa kuin muualla maailmassa.