rich text with image

Kolmen miehen innovatiivinen yritys laajeni 45 vuoden aikana lähes 45 miljoonan euron liikevaihdon konserniksi ja pakkausalan johtavaksi toimijaksi Suomessa. Vaiherikas yrityksen taival on sisältänyt kasvua Suomessa ja ulkomailla, toimitilojen rakentamista ja yritysostoja. Pitkäjänteinen yhteistyö Mercamer Oy:n ja Grant Thorntonin välillä on tuonut liiketoimintaan tukea ja varmuutta.

Menestyksen taustalla jatkuva reagointi muuttuvaan toimintaympäristöön

Mercamer Oy:n historiaan mahtuu paljon, mutta ennen kaikkea se on ollut jatkuvaa ja dynaamista reagointia muuttuvaan toimintaympäristöön, halua kehittyä sekä vahvaa kasvua. Mukaan mahtuu yrityskauppoja, omien toimitilojen rakentamista, kauppaa Venäjällä sekä laajeneminen Viroon. Vuonna 2008 konsernirakennetta muutettiin ja emoyhtiöksi perustettiin My Invest Oy sekä kolme erillistä tytäryhtiötä. Keväällä 2018 My Invest myi tytäryhtiönsä, eli pakkausliiketoiminnan ja toimii jatkossa sijoitusyhtiönä.

”Uskon, että yksi syy menestymisellemme on, että me olemme aina halunneet tehdä kaiken täysin oikein, emmekä kulkea sieltä mistä aita olisi matalin. Ajattelen, että tilitarkastajat ovat meidän puolellamme varmistamassa, että emme ota esimerkiksi tiedostamattamme riskejä. Grant Thorntonin yhteistyön myötä meillä on varmuus siitä, että liiketoiminnassamme kaikki on kuten pitää”, kertoo pakkausalalla pitkään vaikuttanut Mauri Nurmio, joka on myös yksi Mercamer Oy:n perustajista.

Yrityksen menestystekijöitä Nurmio taustoittaa seuraavasti: ”Meillä oli alusta asti vahva keskittyminen vain pakkausalaan. Lisäksi olimme alasta valtavan kiinnostuneita, mikä on varmasti ollut syynä siihen, että olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä ja pyrkineet kehittymään ja parantamaan toimintaa jatkuvasti. Meillä on ollut alallamme kiinnostava ja innovatiivinen maine ja toimme markkinoille aktiivisesti uusia tuotteita.”

Muutoksien keskellä luottamuksellinen ja avoin kumppanuus tuo varmuutta

Grant Thorntonin ja Mercamerin yhteistyö alkoi 2000-luvun alussa, kun Grant Thornton toimi yhden Mercamer-konserniin kuuluvan yhtiön tilintarkastajana. Vähitellen yhteistyö laajeni luottamukseen ja avoimuuteen perustuvaan kumppanuuteen, ja Grant Thorntonista tuli koko konsernin tilintarkastuskumppani.

Grant Thornton oli tiiviisti mukana esimerkiksi vuoden 2004 omistuspohjan laajentamisessa sekä konsernirakenteen muutoksessa vuonna 2008, jolloin emoyhtiö My Invest perustettiin. Konsernin rakennemuutoksella mahdollistettiin vuonna 2018 tapahtunut kolmen tytäryritysten myynti ja My Investin toiminnan keskittymien kiinteistösijoittamiseen. Grant Thornton on toteuttanut esimerkiksi yrityskauppoihin liittyviä selvityksiä ja valmisteluita.

Kumppanin tehtävä on myös olla tukena luomassa varmuutta muutoksien keskellä:

”Yritysten myyminen ja sitä kautta luopuminen oli hankalaa ja vanhoja muistellessa tulee haikea olo. Toisaalta nyt minulla ovat asiat mukavasti ja saan tehdä töitä edelleen näiden mahtavien ihmisten kanssa. Suuressa kuvassa voidaan sanoa, että olemme kulkeneet vahvassa myötätuulessa. Omien tekemisemme ja intohimoisen suhtautumisemme lisäksi siihen ovat vaikuttaneet luotettavat ja osaavat kumppanimme”, kertoo Nurmio.

Pitkä kumppanuus Grant Thorntonin kanssa vahvistaa tulevaisuutta

Vaikka liiketoiminnan luonne on muuttunut, yhteistyö jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa.

”Olemme tehneet yhteistyötä Mercamerin ja sittemmin My Investin kanssa jo lähes parikymmentä vuotta. Meillä on tiimissämme laajaa osaamista ja tiimimme on pysynyt pitkälti samana vuosien ajan, mikä on luonut vahvaa sidettä ja samalla meidän ymmärryksemme My Investin liiketoiminnasta on kasvanut jatkuvasti”, kertoo My Investin asiakkuudessa alusta asti mukana ollut Grant Thorntonin Helsingin toimiston vetäjä Juha-Pekka Keimmo.  

”Koska olemme menestyneet hyvin, meillä on myös paljon hävittävää, joten haluamme varmistaa liiketoimintamme hyvän menestyksen ja oikeellisuuden myös jatkossa. Kun tähän on hyvä kumppani jo löytynyt, jatkamme varmasti aktiivista yhteistyötä”, päättää Nurmio.

Haluatko sinäkin menestyä ja varmistaa liiketoimintasi oikeellisuuden? Autamme mielellämme Sinunkin yhtiötäsi kasvusi taipaleella, luottamuksella ja pitkäjänteisesti! Ota yhteyttä!

Tietoa yrityksestä

 • 1973 Mercamer Oy perustetaan Turussa.
 • 1990 oma toimitalo valmistuu Vantaalle.
 • 1992 Mercamer Oy perustaa Venäjälle yhtiön Merpasa AO.
 • 1994 Kaarinan toimipiste muuttaa omiin tiloihin Raisioon.
 • 2005 yritys ostaa Oy Well Manpak Ab:n. Uusi toimitila Vantaalla valmistuu.
 • 2008 toteutetaan konsernirakenteen muutos. Emoyhtiöksi perustetaan liiketoimintakaupalla Mercamer Invest Oy, jonka tytäryhtiöitä ovat Mercamer Oy, Oy Well Manpak Ab ja Kiinteistö Oy Kisällintie 3.
 • 2011 tytäryhtiöksi ostetaan Oy Telpak Ab. Konsernin emoyhtiön nimeksi vaihdetaan My Invest Oy.
 • 2015 My Invest ostaa 19 % osuuden Virossa toimivasta pakkausalan yhtiöstä Pakkemeister Hillman OÜ:sta.
 • 2017 My Invest-konsernin liikevaihto on 44 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimipisteet Vantaalla, Raisiossa ja Leppävirralla.
 • 2018 My Invest myy pakkausliiketoimintansa eli 3 tytäryhtiötään. Mercamer Oy ja Oy Telpak Ab myytiin kansainväliselle OptiGroup AB -konsernille ja Wellman Pak AB ER-pahviyhtiö Oy:lle. Myös omistus Virolaisesta Pakkemeister Hillman OÜ:sta myydään.
 • My Invest keskittyy kiinteistö- sekä sijoitustoimintaan.

Mauri Nurmio:

 • Yksi Mercamer Oy:n kolmesta perustajasta.
 • Toimii My Invest Oy:n toimitusjohtajana.
 • Nurmio on toiminut vuosikymmeniä Suomen Pakkausyhdistyksen hallituksen jäsenenä sekä vuodesta 2012 Suomen Uusiomuovi Oy:n hallituksen puheenjohtajana.