"Minulle on alusta asti annettu paljon vastuuta, ja vastuu on mielestäni tasaisesti lisääntynyt kokemuksen myötä."

Jussi Savio, KHT, Partner

Aloitit Grant Thorntonilla (controllerina) vuonna 2006 ja vuonna 2016 sinusta tuli osakas. Mikä on reseptisi menestykseen?

Yhdellä sanalla kuvaten: tavoitteellisuus. Entisenä SM-tason kilpaurheilijana (lentopallo ja beachvolley) minulle on ollut aina luontaista asettaa itselleni tavoitteita, minkä avulla minun oli helppo motivoitua kovaan työntekoon ja harjoitteluun. Lopettaessani kilpaurheilun vuonna 2008, asetin itselleni tavoitteita työelämässä vaiheittain: HTM-tutkinto (toteutui vuonna 2011) -> KHT-tutkinto (toteutui vuonna 2014) -> osakkuus (toteutui 2016). Koen, että saan itsestäni enemmän irti ja kehityn, kun minulla on selkeitä ja kunnianhimoisia tavoitteita.

En ole koskaan ollut erityisen hyvä koulussa, koska nuorempana urheilu vei lähes kaiken mielenkiintoni. Olen kuitenkin huomannut, että myöskään työelämässä lahjakkuus ei todellakaan ratkaise, vaan asenne, sinnikäs, pitkäjänteinen ja kova työ. Tätä haluan korostaa kenelle tahansa esimerkiksi työelämään pyrkivälle nuorelle ihmiselle.

Mikä on saanut sinut viihtymään Grant Thorntonilla 10 vuotta?

On tiettyjä asioita, jotka minua on Grant Thorntonilla erityisesti viehättänyt: mahdollisuus kehittyä ja vaikuttaa omaan työhön, haasteet, vapaus (ja vastuu samalla) sekä kansainvälinen ulottuvuus.

Minulle on alusta asti annettu paljon vastuuta, ja vastuu on mielestäni tasaisesti lisääntynyt kokemuksen myötä. Grant Thorntonilla on myös hienosti tuettu työntekijän kouluttautumisessa, mikä on luonnollisesti asiantuntijatyössä erityisen hieno asia. Grant Thorntonin nimi on tuonut sopivasti kansainvälistä ulottuvuutta työhön, ja on ollut hienoa verkostoitua muiden maiden kollegojen kanssa.

Mikä on ollut suurin haaste työssäsi?

Tarvittavien tietojen ja ammattitaidon kehittäminen sekä ylläpitäminen on ollut alusta asti haastavinta. Olen huomannut, että loppujen lopuksi tilintarkastajalta vaaditaan todella laaja-alaista osaamista, ja mielestäni tämä osaaminen ei rajoitu pelkästään taloushallintoon, kirjanpitoon ja tilinpäätöksen hallintaan liittyvään osaamiseen.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on ehdottomasti laaja asiakaskenttä. On erittäin mielenkiintoista olla mukana erikokoisissa yhtiöissä ja erilaisilla toimialoilla. Lisäksi minut on yllättänyt se, että kuinka sosiaalinen ammatti lopulta on kyseessä: tässä ammatissa saa olla paljon tekemisissä ihmisten kanssa, mikä tuo työhön sisältöä ja mielenkiintoa. Uskon, että myös tilintarkastajan ammatissa sosiaaliset- ja esiintymistaidot tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä roolissa. Uskon, että esimerkiksi pelkkä ”kirjaosaaminen” ei riitä: asiantuntijan tulee osata kommunikoida ja viestiä rehellisesti, selkeästi ja tiivistetysti. Itse nautin, kun työssäni pääsee haastaviin esiintymistilanteisiin. Näissä tilanteissa omaa ammattitaitoakin pääsee testaamaan aivan eri tavalla.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Urheilu on minulle edelleen tärkeässä roolissa: tykkään treenata kuntosalilla ja käydä lenkillä. Urheileminen on minulle selkeästi elämäntapa.

Meillä on kotona itseni ja vaimoni lisäksi 3-vuotias tyttö, jonka kanssa pyrin viettämään mahdollisimman paljon vapaa-aikaa. Tyttäreni kanssa leikkiessä ja touhutessa pääsee myös sopivasti irtautumaan arjesta ja uppoutumaan aivan erilaisten asioiden pariin.