Referenssi

Eurofinsin avustajana VTT Expert Services Oy:n ja Labtium Oy:n yrityskaupassa

Teknologian tutkimuslaitos VTT luopuu kaupallisista testaus-, tarkastus- ja sertifiointipalveluistaan. VTT myy tytäryhtiönsä VTT Expert Services Oy:n ja Labtium Oy:n Eurofins Scientific Groupille.

Eurofins Scientific on globaali ruokaan, ympäristöön ja lääketieteellisiin tuotteiden liittyvien testauspalvelujen tarjoaja. Yhtiöllä on 400 laboratoriota 42 maassa. Yhtiön palveluksessa on yli 30 000 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 2,5 miljardia euroa ja markkina-arvo tiistaina noin yhdeksän miljardia. Suomessa Eurofinsilla on viisi yhtiötä, joissa työskentelee tällä hetkellä noin 400 henkilöä.

VTT Expert Services tarjoaa erilaisia asiantuntija-, sertifiointi- ja tuotehyväksyntä-, testaus- ja tarkastus- sekä kalibrointipalveluja. Yhtiön palveluksessa on 190 eri alojen asiantuntijaa. Toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Oulussa, Tampereella ja Vihdissä. Expert Service esimerkiksi testaa tuotteiden paloturvallisuutta ja tarjoaa rakennustuotteiden sertifiontia.

Labtium määrittelee itsensä Suomen ja Pohjoismaiden johtavaksi laboratorioksi kaivosteollisuuden, paperiteollisuuden ja energiateollisuuden analyysipalveluissa. Yhtiön palkkalistoilla on 86 henkilöä.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet odottavat kaupan vahvistuvan tämän vuoden alussa.

Grant Thornton tiimissä työskenteli partner Jonni Leporanta, associate David Nyman sekä tax partner Jan-Erik Rae.