Referenssi

BVB Substraten neuvonantajana

Grant Thornton toimi BVB Substraten neuvonantajana yhtiön yhdistyessä Kekkilän (Vapo Oy) Grow&Care -divisioonan kanssa.

Vapo Oy:n Grow&Care divisioona ja hollantilainen BVB Substrates B.V yhdistyivät muodostaen Kekkilä-BVB Oy:n. Sulautumisessa muodostunut uusi yhtiö muodostaa Euroopan johtavan ja monipuolisimman ammattiviljely- ja harrastajapuutarha-alan toimijan. Uuden yhtiön osakkeista 70% omistaa Vapo Oy ja 30% van Buurenin perheen sijoitusyhtiö.

BVB Substrates B.V on vuonna 1908 perustettu hollantilainen perheyritys. Yhtiön pääliiketoiminta-alueet ovat ammattiviljely, kuluttajaliiketoiminta ja viherrakentajia palveleva liiketoiminta. BVB:n tuotteita viedään yli 80 maahan ja sillä on myyntiyhtiöitä Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa, Espanjassa, Belgiassa, Saksassa sekä Australiassa. Yhtiö työllistää noin 280 työntekijää ja liikevaihto oli noin 125 miljoonaa euroa.

Vapo Oy kuuluu ammattiviljelyalan suurimpiin toimijoihin Euroopassa ja on suurin kasvuturpeen tuottaja. Grow&Care -divisioonaan kuuluu Kekkilä Oy, Hasselfors Garden AB ja Kekkila OÜ. Divisioona muodostuu puutarha-alan ammatti- ja harrastajaliiketoiminnoista, kasvualustojen raaka-ainekaupasta, kompostointi- ja viherrakentamista tukevista liiketoiminnoista sekä eläinkuivikkeista. Divisioonan liikevaihto oli noin 125 miljoonaa euroa ja se työllistää yhteensä noin 250 työntekijää Suomessa, Ruotissa, Virossa ja Espanjassa.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Grant Thornton Hollannin kanssa.